• 1404/10/09 - 12:29
  • - تعداد بازدید: 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پژوهش‌های بخش کشاورزی باید مسئله‌محور و به‌روز شوند

رییس سازمان حفظ نباتات کشور، بر ضرورت مسئله‌محور و به‌روز بودن پژوهش‌های بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: نتیجه این نوع تحقیقات باید به به‌روزرسانی دستورالعمل‌ها و روش‌های اجرایی منجر شود تا پاسخگوی شرایط جدید کشور باشد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مریم جلیلی‌مقدم امروز در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری که در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور برگزار شد، افزود: تغییر الگوی بارش، افزایش میانگین دما و پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم موجب شده بسیاری از روش‌ها و توصیه‌هایی که سال‌ها پیش در منابع علمی و دانشگاهی مورد استفاده قرار می‌گرفت، امروز کارایی لازم را نداشته باشند و از این رو  بازنگری و اصلاح دستورالعمل‌های فنی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

 

وی جایگاه پژوهش را در اسناد بین‌المللی یادآور شد و اظهار داشت: در کنوانسیون بین‌المللی حفظ نباتات (IPPC) که در سال ۱۹۹۷ مورد تجدیدنظر نهایی قرار گرفت و همچنین در چارچوب موافقت‌نامه SPS، کشورها ملزم به رعایت استانداردها و موازین بین‌المللی هستند، مگر آنکه بتوانند براساس تحقیقات و پژوهش‌های خود، توجیهات فنی مستند و قابل اثبات برای جامعه جهانی ارایه کنند، موضوعی که اهمیت پژوهش کاربردی و معتبر را دوچندان می‌کند.

 

رییس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: اگرچه تولید علم در سطح جهانی اهمیت دارد، اما اولویت کشور ما انجام پژوهش‌هایی است که مسایل روز بخش کشاورزی و نیازهای واقعی عرصه اجرا را هدف قرار دهد و به طور مستقیم به حل مشکلات موجود کمک کند.

 

وی نقش موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور را به‌عنوان ستون فقرات علم گیاه‌پزشکی و پشتیبان اصلی بخش‌های اجرایی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: این موسسه می‌تواند با ارایه پشتوانه‌های علمی و فنی از مجموعه‌هایی که در خط مقدم مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی قرار دارند، حمایت موثر داشته باشد.

 

جلیلی‌مقدم از تدوین تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان حفظ نباتات و مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور خبر داد و گفت: این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد چارچوبی منسجم و ضابطه‌مند برای توسعه همکاری‌ها تهیه شده است.

 

وی افزود: هرچند در ساختار اداری تفکیکی میان این دو مجموعه وجود دارد، اما در نگاه ما هیچ مرزی میان سازمان حفظ نباتات و مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی نیست و هم‌افزایی این دو نهاد می‌تواند گام‌های مؤثر و ماندگاری برای کشور به همراه داشته باشد.

 

بنابراین گزارش، تفاهم‌نامه همکاری مشترک علمی، فنی، آموزشی با اهدافی همچون هم‌افزایی، همگرایی، نظام‌مندی و تسهیل فرآیندهای مرتبط با مدیریت حشرات زیانآور، بیمارگرها، علف‌های هرز و ارتقای امنیت غذایی به امضای محمدرضا صفرنژاد رییس موسسه گیاهپزشکی کشور و  مریم جلیلی‌مقدم رییس سازمان حفظ نباتات کشور رسید.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 236445
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید